reede, 18. september 2015

Kopp ees postitus

Olen tööl käinud nüüdseks 3,5 päeva. Poolik päev oli proovikas.
Saage tuttavaks, see on minu elu:
 Siin pildil on veel kõik ilus ja puhas, nõud pestud jne. Tavaliselt on see laud nõusid lookas täis, käru täiesti täis, teisel pool seina on samasugune kraanikauss mis nõusid täis. Ja mitte ainult nõusid vaid selliseid, kus on toit nii kõvasti nõude küljes kinni, et ennem peab neid 15 min leotama. Ilmselt tundun siin jutu järgi juba väga entusiastlik :D
Kuidas ma ennast tunnen? Sitemat tööd maamuna peal pole lihtsalt olemas. Ma pean ennast ikka väga tõsiselt sundima, et mitte poole päeva pealt ära minna. Kuid jonnakas nagu ma loomupoolest olen, teen endale siis jälle selgeks, et ma pole mingi allaandja ning iga ebameeldiv asi on millegi jaoks õppetund ja see sama jonnakus ongi mind elus edasi viinud. Jah, on küll iga asi millegi uue õppetund, see praegune töö näitab selgelt, et ärritumine ei vii kuskile.

Aga miks see töö nii nõme on? Sest ma olen printsess ja nõude pesemine on way out of my league :D
Ning saladuskatte all võin öelda, et meil kodus peseb nõusid üldsegi kõige parem mees maailmas, Raimo, kuna see on kodutöödest ainuke asi mida ma ei salli ja tema oma suure südamega võttis selle enda kanda. Jeeeeee :)
Nõme on veel selle pärast et ma ei kannata korralagedust ja töökohta kus pole reegleid. Mitte neid reegleid, et kellapealt peab jooksma aga meil pole koristusgraafikutki ja pluss kõike peab koguaeg küsima, pole midagi algusest peale selgeks tehtud. Jagan ühe teise kitchen handiga graafikut ehk kahepeale üks täiskoht ja sellega ei jõua kõike niimoodi ära koristada nagu toitlustuskohas olema peaks. Jääks ma sinna kauemaks, ma teeks kõik asjad seal ära.

See töö vajab harjumist ja pean oma standardid väga madalale laskma. Sellega polegi harjunud.
Ametlikult on mu ametinimetus kitchen hand, ehk pesen nõud, küürin põranda õhtul (mida on terve hektar), viin prügi välja-täna juba kamandasin kokkasid, miks mina pean raskeid kotte tassima, nii need tööülesanded vaikselt ära delegeeritud saavad ;)
Kuid igatahes ise ma selle koha vastu võtsin ja nüüd pean selles supis ujuma ka. Maksimum kuu aega on ainult veel (Janne sa suudad seda), siis saab traktorite peale.

Raimol on tööl kõik hästi, ta on hommikusöögis, ei saagi oma a la carte roogasid valmistada. Raske on tema jaoks hommikul väga vara ärkamine, ehk 5.40, tööpäev kestab 15.00ni kui varem töötas 10.30-23.00. Täiesti vastupidi graafik. Ja mul endal samamoodi, varem töötasin hommikul, nüüd õhtul.
Kui meil samal päeval tööpäev on, ei näegi me üksteist. peab sellega ära harjuma sest farmis on samamoodi.

Töökaaslased on ägedad aga no nad räägivad nii kiiresti, nagu kuuleksin esimest korda inglise keelt :D kolme sekundiga ütlevad neli lauset.
Raimo nime on hea hääldada-Reimou aga minu oma nad ei oska. Ma ei tea miks, ütlen neile silp-haaval ette aga kui tervet nime hääldavad, olen ikka Jonna :D
Ja nii pole ainult tööl vaid ükskõik kellega kes nime küsib. Raimoga asi selge, ma seletan ja seletan ja seletan ja seletan. Varsti hakkangi Jane või Jenna nime kasutama :D



Sain mure kurdetud, tsau :)




2 kommentaari:

  1. Sellepärast saigi sulle Jenna pandud ju nimeks, et ma mõtlen alati ette ;)

    VastaKustuta