laupäev, 7. november 2015

Lend taevalaotuses ja äikesetorm

Töö pole meil muutunud, ikka see sama traktorisõit kuid põllud ainult muutuvad.
Meil on siin maja juures väike lennuväli ja oleme mõnda aega juba nillinud, et ehk saab mõnega lendama minna. Siin pole suured lennukid vaid väikesed lõbusõiduks. Ühel päeval läksime Murrayga sinna kuna Don oli lennuki juures, rääkisime natuke juttu ja ta oli nõus meile taeva all lennu tegema.

Lennuk millega lendasime on ehitatud Doni enda poolt ja 20 aastat tagasi. Lennuk oli väga heas seisukorras kuna ta hooldab seda pidevalt ning lennuk ei seisa päikese käes. Don ise on lennanud juba 45 aastat ja teab lennukitest kõike, seega oli tema sõnul enda lennuki ehitamine käkitegu.
Selline näeb lennuk välja:



Ärevus oli sees küll kuna mina olin kunagi ammu moosiriiuliga lennanud, millel on mõlemal pool kaks tiiba ja Raimo polnud millegi sellisega kunagi lennata saanud.
Oleks me 10kg raskemad, ei oleks lendama minna saanud kuna maksimum kaal võib koos lennukiga olla 400kg, lennuk ise on 250kg ja pluss veel kaks lendajat.

Siin näeb kuidas Raimo ja Don lendu tõusid:


Mõlemad tõus ja maandumine olid väga vaiksed. Arvasime et raputab palju.
Don tegi meile mõlemale ringi Murray farmialade ümber. Ülevalt vaadates on kõik hoopis teistsugune.
Mulle meeldis lend nii väga, et mäletan siiani kuidas terve aja suu kõrvadeni oli sest see kogemus oli nii äge ja seal üleval olles on täiesti teine maailm. Tekkis tunne, et tahaks isegi sellist väikest lennukit omada ja soovi korral taevalaotustesse aega veetma minna. Raimo sai peale mind lennata, talle ka väga meeldis, seega pakkus Don välja variandi,et järgmisel hommikul oleks saanud üks meist veel lendama minna ja seekord pikemalt. Ilmselt luges ta mu näost välja, et ma olin väga väga ekstaasis. Raimo nägi, et mina tahtsin rohkem, seega leppisime kokku, et järgmisel hommikul kell 6.00 lähme lendama.
Ärkasin 5.15 ennem tööpäeva, et saaks veel ühe korra lendama saada.
Seekord tegime pikema ringi, vast 40 minutit tiirutasime varahommikul taeva all ja nautisime hommikust udu. Sain üleval olles ise ja lennukit juhtida kas vasakule, paremale, üles või alla. Lennuki tunnetus läks hoopis teiseks kui teadsin, et mina ise juhin. Päris äge oli, rallisime ja tegime päris järske kurve. Kohati hakkas isegi kõhe aga kui ta küsis, et kuidas on, ma ütlesin ikka et üliäge, muidu oleks kohe maanduma hakanud :D
Tegin ülevalt paar pilti ka:


See on Calingiri, väike linn mis on meist 2kg kaugusel. Seal on kõk vajalik-väike pood, postimaja, autode remonditöökoda, kool, isegi kohalik ARK kus saime uue auto enda nimele kirjutatud ning vana auto, mis lammutusse läks,  numbrimärgid maha kantud ja mis kõige olulisem, siin on ka piljardilaud kus juba ükskord mängimas käisime. Raimol sõrmed ikka väga sügelevad, tahaks väga korralikult mängida. Perthis polnud ühtegi võistlust kus saaks eraisik võistelda, oli ainult võistkondadega ja ilmselgelt on kellegi tiimi raske saada, seega nüüd mõtlemegi, et kas pärast farmi Perth oleks kõige parem valik.. aga see selleks ja antud teemal räägime mõni teine kord.

Lennukilt tegin veel sellise pildi:


See on meie kodu. Kui vaatate kõige vasakule, väike valge täpp, see on meie maja. Meist paremal on üks suurem maja, see on kuur. Kõige ees, all vasakul on Murray ja Raelinei maja, platsi keskel on suur ''tööriistakauplus'' nagu ma Murrayd nokin, et tal on rohkem asju siin kui mõnes tööriistapoes :D Ja selle küljes on kohe suur katusealune kus teeme enamus masinate parandustöid ja tavotitamisi jne ning selle küljes on garaaž kus seisavad autod. Kõige paremal ääres on veel üks katusealune kus seisavad kõik suuremad masinad-traktorid ja rekka. Kui vaatate meie majast põhja poole, on peale tumedamat ala põllupeal risti-kujuline tee. Seal lennukid tõusevad ja maanduvadki ja kui teeristist vasakule puude sisse vaadata, seal on katusealuste all kõik lennukid.

Lendamisest veel nii palju, et siin liigub ringi üks teine mees veel, keda meie pole näinud, tal on samasugune lennuk aga ilma usteta ja Murray rääkis et ta heameelega viib huvilisi lendama. Seega on lend juba broneeritud :)


Ilmast rääkides, siis nädalavahetus on meil vaba kuna eile liikusid siia korralikud tormipilved ja äikesetormid on siin palju hullemad kui Eestis kuna kott-pimedas äikest lüües on õu korraga täiesti valge ja müristus tundub ka tugevam siinse vaikuse tõttu.
Saime paar pilti lähemale liikuvatest tormipilvedest. Raimo tegi traktori pealt panoraam-pildi kus on näha kuidas see monstrum lähemale liigub:



Nendest pilvedest ladistas korralikult vihma ja äikest ning müristust saime ka rohkem kui kahe suve jooksul kokku mis Eestis olnud on. Pidime õhtul poodi ka minema, seega sai väga lõbus 45min sõit olema. Istud pimedas ja järsku lööb kogu õue valgeks aga kuna meil auto pläriseb siis müristust väga ei kuulnud. Täna tulid jälle ühed pilved siia, ongi hetkel meie kohal aga tundub et väga siit vist midagi ei tule.

Raimo käis täna kohalikus pubis piljardit mängimas. Mina kaasa minna ei viitsinud aga tal oli seal järjekord inimestest kes temaga kõik mängida tahtsid, mängis umbes 15 mängu, ühe kaotas ja kõik hoidsid kätega pead kinni :D Populaarne siin juba :D Muide siin on üks naljakas reegel ka. Kui piljardit mängid ja puhta laua teed, et vastane ei saa võimalust lüüagi, siis peab kaotaja püksid maha võtma ja ümber laua ringi tegema :D Üks kellega Raimo mängis, võttiski püksid maha haha :D


Hetkel kõik ning räägime teinekord :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar