kolmapäev, 31. august 2016

Raimo pani piljardivõistluse kinni ja käisime advokaadi juures

Tsauki :)
Kõige pealt alustan sellest et kui tubli Raimo on. Nagu juba traditsiooniks on saanud, tema käib kõik piljardivõistlused siin läbi ja mööduval pühapäeval võitis 10pallis turniiri kuhu oli kokku kutsutud meie osariigi 64 parimat mängijat. Ta ise ütles et sellise pika päevaga väsib ära (mängis 12h) aga ta oli ikkagi nagu või sees :) Pilt teise finalistiga siin:


Nagu eelmises postituses mainisin, et lähme migratsiooniadvokaadi juurde, sai eelmise nädala alguses see temp ära tehtud. Ma olin muidugi valmis skilled independent viisa kohta küsimusi lahmima aga advokaat muidugi teab paremini ja hea on et läksime, muidu oleksime niisama ilma asjata võib-olla suure raha välja käinud sest ta andis meile hoopis teist infot kui inernetist leidsin.

Siin on kaks erinevat kokka, üks niiöelda peakokk ja teine lihtsalt kokk. Kõigepealt peame tegema oskuse testi mis toob välja kumb Raimo oma oskustelt on. Kui peakokk ja saab IELTSi inglise keele testis kõikides osades vähemalt 7 punkti, võib ta skilled independent viisa avalduse sisse anda.
Aga kui tuleb välja et ikkagi kokk ja saab inglise keele testi kõikides osades 6 punkti siis tuleb tal leida restorani või kohviku omanik kes teda nomineeriks, ja selle kaudu tehakse Raimole kutse viisa avalduse sisse andmiseks.
Vahet pole kumba pidi teeksime, esimene variant oleks kergem, siis ei peaks tööandjat leidma sest Raimo väga ei taha kuskil kokana enam töötada. Mõlema viisa puhul ei pea peale viisa kätte saamist kokana töötama ja see annab Austraalias eluaegse elamise ja töötamise loa meile mõlemale.
Minu 8 aastat jaekaubanduses erinevatel positsioonidel ei ole Austraalia mõistes mingi oskus. Nii et kellel on lihtsalt klienditeeninduse oskus või isegi kaupluse juhataja kogemus, sellega siin maal midagi ei saavuta.

Advokaat muidugi ütles, et me kindlasti residentsuse ka kohe ära teeksime kui 4 aastat siin olnud oleme (alles peale nelja aastat saab kodanikuks taotlema hakata) kuna osadel on see viisa ära tühistatud kui nad mõnda aega Austraalias ei tööta või ela. Kindlat ajalimiiti selleks pole, on lihtsalt erinevatel aegadel viisa tühistatud.
Muidugi tahaks et kõik teed oleks valla, saaks siin olla ja samamoodi Eestis mõne aja aga Euroopa Liidu debiilne seadus on, et kahte kodakondsust korraga inimesel olla ei saa. Ehk kui saame Austraalia kodakondsuse, tühistatakse automaatselt meie Eesti kodakondsused. Kui vahva see on... Ja vastupidi kui otsustame mingi aeg et tahame ikkagi Eesti kodakondsust, tühistatakse Austraalia oma. Nokk kinni, saba lahti. Samamoodi on lapsega, kui laps sünnib siin aga vanematel on teise riigi kodakondsus, saab laps endale automaatselt mõlemad kodakondsused aga kui ta saab 16-aastaseks, peab laps otsustama kumba kodakondsust tahab.
Üks temp mille korterikaaslane välja käis on see, et võiks abielluda ja nii et ühel oleks Austraalia kodakondsus, teisel Eesti oma. Huvitav kuidas see toimiks kuna seaduslikul abikaasal peaks mingid õigused vastavas riigis vast olema või ei? Huvi pärast võiks uurida ju :)
Õnneks on meil veel 3 aastat mõelda mida me teeme, see on pikk aeg ja ideed võivad vabalt muutuda. Selle pärast eriti ei põegi, tuleb see mis tulema peab.

Teise aasta viisa kohta saime ka kirja vastu. Peame lisainfot neile andma. Kõik palgalipikud, pangakonto väljavõte perioodist millal farmis olime, farmeril tuleb üks ankeet täita (lasime selle tal juba farmis olles ära täita sest teadsime et nii kui nii küsitakse) ja töö iseloomu kohta üks ankeet täita. Kui need ära saadame peaks päris kiirelt vastuse saama sest nad juba reageerisid avaldusele üsna kiiresti. Kaks nädalat on aega pabereid saata aga teen võimalikult kiiresti ära.

Farmer ka mõni aeg tagasi kirjutas et nende äge kass Trevor jäi auto alla :( Ju ta käis Jarradi ja Raelenei juures kordamööda või äkki tahtis sõitva auto kapotile hüpata nagu tal kombeks oli. Aga Raelene oli päris kurb ikkagi. Oli üks vahva kass.

Räägin Austraalia postist ka natuke. See on omaette ooper siin. Nimelt Sydneys on ainult üks tänav nimega Bridge, kus me elame. See on üsna lühike tänav aga mingil kummalisel viisil ei jõua kunagi meile siia pakid kohale. Oleme saanud ainult viimase teate mille pakikeskus ise vabatahtlikult välja saadab aga eelnevaid teateid pole kordagi kätte saanudki. Nii ma olengi viimasel minutil pakikeskusesse jooksnud et nad pakki tagasi ei saadaks.
Nüüd ootasime ka kahte pakki, Raimo ühte kiid ja kõike paremat Eestist mille Raimo ema posti pani. Teadsime et pakid peaks juba kohal olema aga mingit teadet ikka polnud. Läksin ise pakikeskusesse, võtsin saadetiste numbrid kaasa ja läksin uurima. Nad ütlesid, et üks pakkidest on teisel pool linna ja teisel oli imelik kommentaar juures millest töötaja ise ka aru ei saanud. Eelmine kord helistades sain klienditeeninduses väga negatiivse kogemuse, seekord kirjutasin kaebuse. Ma üldiselt ei viitsi jageleda aga ei tahtnud et need pakid kaotsi läheksid, see kii juba korra saadeti Eesti tagasi sest nad ei suutnud meie aadressi üles leida. Kirjutasin kirja eile, et palun selgitust mis see kommentaar tähendab ja et pakid peavad jõudma meile koju mitte et me peame teisele poole linna neile järgi minema. Saatja on ju selle eest maksnud. Täna töölt tulles voilaa, pakid uksetaga. Mõnikord aitab kui natuke neile pinda käia sest klienti ei taha keegi siin marru ajada. Pluss nad ise on nii flegmad, neil aega küll :D
Üleüldiselt kõikide asjaajamistega on siin nii, peab pinda käima kui tahad et midagi liiguks. Kunagi ei tasu kirja saata, peab helistama ja mitu korda päevas, siis tead et asi liigub :D


Mis ma veel teile räägin. Kõik on sama üldiselt. Just täna mõtlesin, et 3 päeva pärast saab aasta Austraalias juba. Aeg lendab ja varsti oleme kortsus :D
Poolteist kuud veel siin korteris elada, siis 2 nädalat elame ei tea kus sest Raimo viib läbi piljarditurniiri ja viimane võistlus on oktoobri lõpus. Ja peale seda farmi.
Ilmad hakkavad palju soojemaks minema, homme on esimene kevade päev, nii et 9 kuud suve võib alata :)






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar