kolmapäev, 14. detsember 2016

Ootamatult on meil viimane nädal farmis, mis edasi?

Tsauki huvilised :)

Meil siin farmis tramm kuubis. Saime üleeile esimese vaba päeva peale 24ja järjestikku tööpäeva. Mina sain veel kord nädalas tunnise autosõidu kaugusele toidupoodi sõita aga Raimo oli siin konteineris kinni kõik selle kuu :D Aga ei ole hullu, teame et ilusad ilmad on farmis alati paremad kui vihmased, kuid sisimas me natuke nõidusime, et ainult üks vihmane ilm tuleks ja saimegi mis tahtsime :)

Me pole terve selle kuu jooksul siin midagi eriti põnevat teinud sest töölt koju jõudes ei jõuagi eriti midagi teha ja see aasta on farmisiseselt pingeid ka, nii et ei mingit sellist lällamist nagu eelmine aasta. Mõnes mõttes ongi hea, saab akusid ka laadida ja aega endale.

Asun kohe asja juurde kuna kirjutasin et oleme farmis jaanuari alguseni. See nüüd muutus, nagu pealkirjast juba lugeda jõudsite. Nimelt hommikul peale meie vabat päeva tuli meie juurde Murray ja tahtis rääkida. Ei osanud oodatagi mis sealt tulla võib. Aga ta just eelmine päev rääkis ühe hea sõbraga ja too ütles, et tal sai just üks tööots tehtud ja nüüd vaja uus töö leida. Murrayl hakkas selles osas kohe mõte tööle, et alguses kui siia tulime, ütlesime, et tahaks et ideaalis jõuludeks siin töö läbi saaks sest tahtsime nädalaks kas Balile või Taisse puhkama minna ja siis jaanuari alguses korraks Eesti ja kuu keskeks Sydneys tagasi olla aga kiiresti sai meile selgeks, et viljakoristus see hooaeg lõpeb millalgi jaanuari esimeses pooles, kui ilmaga veab muidugi. Nimelt korralikke kuumasid ilmasid pole olnud, võib olla paar 45 kraadist päeva oli aga pole saanud keskööni väga töötada nagu eelmine aasta. Ja kuna mina ütlesin, et ma väga tahan enda vanaema sünnipäevale jõuda mida peetakse jaanuari keskel siis Murray pani selle kõrva taha ja muretses, et nüüd ei saagi me võib olla sinna ka minna kuna ilm mängib mäkra. Niisiis ta pakkuski välja variandi, et oleksime veel see nädal farmis ja siis saaksime minna, et see teine sõber tuleks oma naisega ja aitaks neil meie asemel töö lõpuni teha.
Kõik see tuli kui ämber külma vett kaela, ei oleks seda oodanud kuna olime leppinud et no kui ei jõua selleks ajaks Eestisse siis mis teha, lubasime farmeritele kuni viljakoristuse lõpuni kindlasti siin olla. Murray andis meile mõned tunnid mõtlemisaega sest nende sõber tahtis kohe vastust kuna tal oli veel kaks tööpakkumist ja kui ta oleks emma-kumma vastu võtnud, oleksime pidanud kindlasti siin lõpuni olema.
Hakkasime asja lahkama ja tulime otsusele, et uue nädala teisipäev on meil siin viimane tööpäev. Otsustasime nii kuna meil on mõned asjad mida tahame Eestis ära teha kui seal oleme ja kui me ei tea isegi kuupäeva millal siin lõpetame, ei saa lennupileteid osta mis Austraalist viimasel hetkel ostes lähevad alati kallimaks, pluss ei saa ühtegi aega kuskile kinni panna ja võib juhtuda et ei saagi tegemised toimetatud. Ja muidugi kui jaanuari keskel siin lõpetanud oleks, oleksime Sydneysse tagasi jõudnud alles veebruaris, mis kindlasti algupäraselt meie plaan ei olnud.
Nii me siis olimegi dilemma ees. Siia jäädes teeniksime muidugi raha aga teadsime et oleme nii kui nii miinuses võrreldes sellega mida Sydneys teenisime kuid tegelikult tulimegi rohkem siinse koha ja inimeste pärast ja nagu me alati ütleme, raha ei tee meid õnnelikuks.
Selle asemel otsustasime, et kohe Eestisse ei lähe, vaid lendame mõneks nädalaks Taisse ja peale seda vaatame millal Eestisse minna mõtleme.
Tegelikult oli see meie kõige algupärasem plaan, et ennem jõule lõpetaksime ja saaks kuskile puhkama minna. Naersimegi, et alati juhtub see, mille peale oma mõtte paned. Tahtsime nii ja saimegi mis tahtsime :)
Muidugi meeletult kahju on siit nii järsku lahkuda. On nemad meile kalliks saanud ja meie nendele samamoodi.
Eile jutustasin Murray ja Raelenega peaaegu neli tundi nende aias ja rääkisime igasugustest asjadest ja Murray ütles ka, et nad tahavad meie jaoks kõige paremat ning kuna tundus, et mõlemad plaanid jõuludeks või vanaema sünnipäevaks koju minna, lähevad ilma pärast untsu, siis nad tahtsid et me saaksime vähemalt võimaluse emba kumba nüüd teha.
Muidugi tekkis tunne nagu reedaksime neid kuna lubasime lõpuni olla ja tekkis paha tunne, aga pärast nendega rääkides ja teada saades kes meie asemele tulevad, rahunesime maha kuna see on nende kauaaegne sõber Trevor ja tema naine kes on ka varem nende jaoks töötanud ja teavad väga hästi kuidas selle traktoriga sõita :)
Taisse on lennupiletid ostetud, oleme mõne aja Pattayas kus on Dennu ja siis Chiang Mais kus on Indrek, saab nende näod ka nähtud :) Selline on algupärane plaan ja kui midagi muutub, lähme vooluga kaasa.

Veel pole kohale jõudnud, et nii kiiresti siit lahkume aga kõik on heade muutuste huvides ja selliseid muutusi peab tegema :)


Muudel teemadel ka, et vahepeal sai siin kooki küpsetatud. Raelene tegi oma tavalise ropusuu kõrvale Raimole kutsikasilmi, et tema tahab printsessikooki. Ostis kõik vajalikud toiduained, Raimo küpsetas ja mina kaunistasin. Pilt koogist selline:


Kuninganna on ta selle pärast, et tema kutsub mind printsessiks ja kui julgesin talle ükskord öelda, et issand mis printsess ta on, tema selle peale, et ei mis printsess, mina olen kuninganna :D selle pärast sai ka koogile see kirja pandud. Raimo nokkis teda kuna andis mikrolaineahju selle klaasi koogialuseks :D:D Aga pidi maitsema väga hästi :)

Kui mäletate eelmise aasta farmipostitusest et Raelene ehitas kõige koledama jõuluvana mida minu silm näinud on ja ma loomulikult andsin talle seda teada ka, siis see aasta ütles kohe alguses, et mina pean nüüd appi tulema sest muidu nokin teda elu lõpuni mis hernehirmutise ta tegi :D
Sellel aastal on meil väga aussipärane jõulumees:


Panime ta vanni kuna algupärane idee ta tõukeka peale seisma panna ei toiminud kuna tuul oli suur ja ega see siis korralik poemannekeen pole. Toppisime kartulikotte täis ja nii ta jäi :D Pistsime vanni ja tee äärde. Ma mõtlesin, et hüppan ka jõulumehega vanni, et ikka vaadata kas tal on mugav, on, nii et sinna ta jääb :D

Kui meil nüüd vaba päev oli siis sõitsime kohe Perthi kuna tahtsime üheks päevaks siit tsivilisatsiooni saada. Käisime jõusaalis, söömas, otsime nädalaks söögid ja istusime Freemantleis rannas ning nautisime laineid. Paar pilti ka:





Siin lõpetangi, ilmselt järgmine postitus tuleb alles jaanuari lõpu poole kui Sydneys end sisse seame kuna see ikkagi blogi Austraaliast, mitte Eestist ;)

Senikaua olge teiste vastu head, hoidke ennast ja nautige igat päeva :)

Tsau ja paka :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar