laupäev, 5. september 2015

27h istumist ja asjajamised

Tuleb pikk postitus.

Alustan sellest miks me üldse Austraaliasse plaanisime tulla. Raimo tegelikult tahtis juba 2014 mais siia tulekut planeerima hakkata kuid saatus viis oma teed ja see plaan jäi ära. Mina tahtsin 3 aastat tagasi samuti siia tulla aga üksi ei julgenud (nüüd mõtlen et täitsa opakas).
Me olime aeg-ajalt selle peale mõelnud, et võiks tulla aga mul oli super töö, väga hea palk, super töökaaslased, Raimol samamoodi ja oma kodu.
Möödunud aastavahetusel sõprade pool olles tuli sinna ka sõber Taur kes just oli siit Eestisse tagasi lennanud. Mis meid mõtlema pani oli tema nö kadunud olek või isegi nukrus mis tema silmadest kiirgas. Ta innustas ikka väga, et me peaks Austraaliasse minema ja me ei kahetse seda kunagi.
Läksime koju ja mõtlesime, et issand kui tõesti see niimoodi inimest tagasi tulles mõjutab siis jääme küll millesti väga heast ilma kui seda võimalust ei kasuta. Natuke kaalusime varianti ja otsuse tegime juba sama öö.
Mis meid Eestis ees ootab? Sama töö? Sama palk? Samad inimesed? Sama sitt suusailm? Kõik oli olemas aga kas see ongi kõik mida elult tahaks? Vajasime muutust ja Austraalia tundus hetkel ideaalne valik. Alati saab tagasi minna aga seda võimalust varsti enam ei oleks.

27h lendusid ja ootamist.

Lennufirma oli Cathay Pacific. Mis nende puhul mulle meeldis oli see, et check-ini sai teha 48h ennem esimest lendu. Samamoodi sai teha ka Tallinki laevale aga 24h ennem sõitu. Seega check-ini järjekorras tund passimist jäi meil ära ja saime kohe jätkulendudel käsipagasi kontrolli minna ja lendu ootama. Ausalt öeldes polekski saanud seda järjekorras ootamist endale lubada kuna lendude vahed olid 2-4h ja lennud ikka hilinevad. Helsinkist Londonisse oli Finnair, teised lennud Pacific. Lennukid olid väga okeid. Teades mind et ma ei saa ühe koha peal kaua istuda kuna jalad lähevad rahutuks siis 27h jooksul ei tekkinud seda kordagi. Soovitus: tehke trenni ja venitamist ja küll te lennukis sobiva asendi leiate kuidas mugav olla on :D Söök oli ka okei, jäätist sai isegi :)
Hong Kongi lennujaam oli lahe. Hong Kongi peab kindlasti reisima minema. Juba lennujaamas ma vahtisime mägesid mis kohe lennujaama kõrval olid. Tundus põnev.
Ostsime lennujaamast süüa ja istekohta. Aga mida polnud-istekohti. Päriselt, mitte ühtegi, nii me istusimegi vaibale.
Ilmselt on see täiesti tavaline sest varsti oli kogu vaip sööjaid täis kuid meie jaoks kummaline.

Perthi jõudes ootasid meid lennujaamas pikad pikad järjekorrad ja Raimo täditütar Regina ja tema elukaaslane Lennart. Ma tahaks mõnele inimesele klienditeeninduskoolituse teha. Mis sest, et inimene on turvatöötaja aga inimlik suhtumine on must have.
Meil selles suhtes on hästi läinud, et Regina ja Lennart aitavad meid päris palju. Tegime ise Eestis olles ka palju eeltööd, uurisime välja mis ja kuidas kuid nad teavad kohe kiiresti asja ära lahendada. Nii et aitäh teile :)
Jõudsime Perthi 3nda öösel vastu 4ndat. Praegu oleme Regina ja Lennarti juures.

Asjaajamised.

Reedel kui ärkasime olid valmis omletid ja kohv, sellist teenindust me ei oodanud :) Regina oli oma usinate kätekestega meile hommikusöögi valmistanud.
Ajasime võimalikult kiiresti endid toast välja kuna tundus et suvi on kohal (1. september algas siin kevad). Me Raimoga rääkisime kui mõnus soe on, Regina lõdises. Kohalikud käisid saabaste ja sulejopedega :D
Kõigepealt läksime panka, avasime ühise pangakonto Raimoga. Otsustasime nii kuna leivad on niikuinii ühes kapis ja kui üks meist saab sponsorviisa siis on kergem tõestada, et me koos elame ja teine saab selle kaudu ka Austraaliasse jääda. Pangakonto avasime Commonwealth pangas. Seda saab teha ka ennem siia tulemist internetis. Samamoodi tegime kohaliku nö pensionifondi SuperAnnuationi, mille saame Austraalist lahkudes välja võtta. Seda maksab tööandja, mitte meie oma palgast. Kaardid saame kätte nädala jooksul. Teenindus oli sõbralik ja kiire. Kusjuures mulle meeldib et nad nii palju räägivad kuigi Regina ütleb et varsti on kopp nii ees :D

Raimole tõi Regina juba lennujaama telefonikaardi, mulle ostsime reedel. Valisime Telstra kaardi, mitte lepingu. Kui raha saab otsa kaardilt, laeme juurde. On normaalne, et 40aud kuus on arve. Oleneb palju internetti kasutad kuna internet on hinna sees.

Vahepeal näitas Regina mõnda kohta. Elame kesklinnast paari minuti jalutuskäigu kaugusel. Vaade Kings Parkist kesklinnale.

Kui Raimo piljardisaalis lammutab või tööl on, lähen sinna parki raudselt raamatuid lugema. Täielik rahulolu koht :)

Ja siin on nii lahedad puud!

Koju tulles tegime TFN numbri millega tööandja üldse meid tööle saab võtta. Tegime selle internetis.
Kätte saame selle 2 nädala jooksul.

Reedel leidis Raimo Eestlased Austraalias kommuunist töökuulutuse kus otsiti paari oktoobri keskelt farmi traktorite peale tööle. Haarasime kohe härjal sarvist ja saatsime kirja, et ei joo, ei suitseta, ei karda käsi mustaks teha jne. Kohe tuli vastus kutilt kes seal ennem töötas ja saime laupäeva hommikuks vestluse aja kirja. Läksime kohale ja seal olid farmi omanik, tema naine ja seal töötanud Eesti paar. Vestlus oli väga lahe, vahetu ja sõbralik. Ma sain aru et farmi omanik Murray vaatas mind väga kaaluva pilguga kuna minu välimus ei ütle väga et ma olen nõus sitta rookima või veel vähem traktoriga sõitma (punased küüned, viisakalt riides) :D Sain sellest kohe aru ja kommenteerisin, et ärge mu välimusest valesti aru saage, ma olen maatööd teinud küll ja küll. Raimo oli neil kohe purgis, sain aru et tema neile meeldis.
Väga lahedad olid need farmerid. Farmeri naine Raelene oli hea jutuga, ütles et neil on koduloomaks känguru Max kes külaliste saabudes alati korvpalli trukkima hakkab :D Ma sain temaga kohe sina peale :) Muidugi Murray pidi meid hirmutama ka. Ütles, et kui mao käest hammustada saame ei tohi liigutada muidu läheb mürk kiiresti kehas edasi. Ise ei tohi abi järgi joosta vaid peab kellegi teise kutsuma. Kui kohe arstiabi ei saa, sured ära. Vot kui tore :) Rääkis et just eelmine nädal oli keegi maohammustuse tõttu ära surnud..
See selleks.
Pidime saama hiljemalt pühapäeva hommikuks vastuse kas meid valiti või mitte kuna 4 paari vahel oli neil vaja otsus langetada. Ja oh seda rõõmu kui Murray helistas peale kõiki vestlusi Raimole ja ütles, et you got the job!!!! :)
Kuid senikauaks otsime ajutise töö. Raimo ilmselt kokana ja mina vaatan mis teen :D

Täna on pühapäev, tegime natuke CVsid ümber, uurime ajutisi töid, käime poes, endale eraldi elukohta vaatamas ning pärast jõusaali. AnyTime fitness on avatud 24/7 ;)

Cheers :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar