kolmapäev, 13. jaanuar 2016

Homme öösel Sydneysse

Ausalt pole viitsinud üle päeviti kirjutada. Olen usinasti joonistanud ja Raimo peab oma 8 hooaega Kaks ja pool meest ära vaatama :D
Panen nüüd siia kirja mis toimunud on.

Alustame sellest kuidas meie tibu elab. Ta on juba päris suureks kasvanud kuigi ta ei kasva nii suureks kui tavalised kuked ja kanad vaid ta on eriline, ta on seda sorti lind kellel on jalad ka sulelised ja kasvult poole väiksem kui teised.
Kuna me Raimo allergia pärast koera ega kassi võtta ei saa siis oleme enda tibule paar trikki selgeks õpetanud. Näiteks kui istume diivanil jalad maas ja toksime näpuga jala peal, hüppab tibu jala peale ning kui tõstame üles paralleelselt maaga, tuleb tibu ise diivanile.
Kui ütleme tibubeebi, tuleb meie juurde ja ta jälitab meid kõikjale. Võtame ta mitu korda päevas puurist välja, et ta ringi paterdada saaks. Aitab ennast ise tuppa ja õue. Kui ta näeb et meie istume diivanil, tahab ka kohe kaissu saada.
Ta otsib alati kõige ebasobivama koha, näiteks siis kui Raimo istub telefonis ja tibul on vaja kindlasti ta pöidla peal istuda:


Ta on juba väga suur, hakkab iseloomu näitama ja järjest raskem on teda õuest kinni püüda ja puuri panna, tahab eest ära joosta ja oi kui väle ta on.
Kuid võtsime tibu enda hoole alla detsembri alguses. Sellest ajast peale on talle meeldinud kaela juures magada. Nagu ka eelmises tibupostituses pildi näol näitasin. Midagi pole muutunud, siiani on kaisuloom:





Siin pildil on tibu juba päris suur. Vaatavad kahekesi Kahte ja poolt meest :D

Kui peaaegu nädala Murray ja Raelene juures Perthis olime, vaatas Jarrad meie tibu eest kuna tema saab ta ka endale kui siit minema läheme. Ta naljatab koguaeg et söödab tibu oma koerale või peale farmi tagasi tulekut rääkis, et harjutas tibuga ahju ja ahjust välja tulekut. Muidugi naljaga aga ta ongi loll :D
Nüüd kui Sarra ja Jarrad on perega puhkamas, saatsin Sarrale pildi, et harjutame tibut taldrikule juba:


Need on kõigest naljad. Temast tuleb super kodulind :)

Ühel päeval võttis Raelene meil kätest kinni ja sõitsime nende ühe tuttava juurde kes ka farmi omab. Kes siin tühermaal farmi ei omaks :) Tahtsime lammast pügada. Pole kunagi seda näinud ja tekkis võimalus proovida.
Alguses vaatasime kuidas farmi omanik seda tegi, käis kiiresti ja valutult. Siis oli Raimo kord. Lammast pidi päris tugevalt kinni hoidma ja selle pärast mina ei püganudki. Tundus nagu teeks loomale liiga. Raimo proovis ikka aga ütles, et talle üldse ei meeldinud kuna ei antud selgeid juhiseid ja ei tahtnud haiget teha. Ei olnud selline kogemus mida uuesti teeks.

Ostsime Sydneysse lennupiletid ka vahepeal. Saime mõlemale piletid ja 25kg pagasi 650$ eest. Mis on hea hind praeguse koolivaheaja kohta. Siselennud Austraalias on väga kallid. Idarannikul mitte nii väga aga Perthist mujale linna või vastupidi on kallis.

Müüsime esmaspäeval auto maha. Ise ostsime 1300$ eest, maha müüsime 900ga. Oli vaja kindlasti sellest lahti saada ja see hind tundus sõitva auto kohta väga hea et keegi kohe ära võtaks. 
Auto näitamiseni oli tunde aega, otsustasime et lähme kunstipoodi kuna Jannel oli vaja jälle seal raha raisata. Seekord astusin poest välja 130$ arvega. Ma olen täiesti lootusetu mis puutub kunstipoodi ''sattumisse'' sest ma ei tule sealt kunagi tühade kätega välja ja ostan asju mida mul kohe ja praegu kindlasti vaja on. 
Olen palju siin joonistanud, ilmselt selle pärast et vaba aega koguaeg. Praegu on suur tuhin sees, eile joonistasin 12h järjest, vahepeal ainult sõin. On see aeg kus ma ei taha magama minna ning ärkan varem et saaks paberi taha. Polegi väga pikka aega seda olnud, seega naudin täiega. Panen paar pilti mis teinud olen:




Mandalad on mu lemmikud hetkel. Nende joonistamisel on väga teraapiline mõju.

Leppisime Raimoga kokku juba esimesel päeval siin olles, et joonistame Raelenest ja Murrayst kingituseks portree. Sain selle ka valmis:


Nende reaktsioon oli hindamatu. Mõlemal olid kalad silmas ja oli näha, et nad olid emotsionaalselt puudutatud. Tegi mul ka seest soojaks ja sain rahulolu, et neile väga meeldis :)

Kui auto oli müüdud, tuli Raelene emaga meile Perthi järgi ja tõi farmi tagasi.
 Nii head nad ongi, nad on nõus oma nahast välja pugema et kellelgi, kellest nad hoolivad, hea oleks. Oleme siin tõesti saanud super kogemuse töö osas, palju uut õppinud ja teinud ning leidnud endale ilmselt kõige ägedamad austraallased sõpradeks kogu eluks :) 
Kuid igal seiklusel on lõpp ja meie seiklus Sydneys alles hakkab. Oleme plaani paika pannud mis tegema hakkame ja oleme väga ärevil sinna juba jõudmisest.

Täna on meil viimane öö siin farmis. Homme õhtul kell 8 hakkame lennujaama poole liikuma. Kaks ööd veedame Sydneys hotellis, siis saame korterisse koos ühe teise Eesti paariga. Hakkame elama täpselt kesklinnas, 15min jalutuse kaugusel Sydney ooperimajast. Muu koht linnas on mõeldamatu sest Raimo muidu hakkab magamiskotiga piljardisaalide uste taga magama :D

Murray ja Raelene viivad meid lennujaama ja saadavad ilusti ära :) Kuid me kindlasti trehvame nendega, oleme kõigest lennu kaugusel.

Homme on veel palju pakkimist teha ja siis ongi juba minek.

Seekord kõik ja räägime juba Sydneys ;)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar