pühapäev, 24. jaanuar 2016

Nädal aega Sydney elu

Ausalt siin on nii palju muud teha et pole kirjutamistuju üldse olnud.

Alustan sellest et jõudsime Sydneysse 15. jaanuari hommikul kella 8 ajal. Nüüd on Eestiga ajavahe 9 tundi.
Ööbisime kaks ööd hotellis kuna korter kuhu sisse kolima pidime, oli vaba alles 17ndast. Saime juba farmis elades endale siia kodu otsitud.
Oleme nädala jooksul maha käinud vast 80km, teisel päeval olid jalad villis :D
Igale poole saab siin jala, suur linn küll aga kesklinna saab vabalt kondimootori jõul läbitud.
Esimeme õhtu läksime kohe Sydney ooperimaja ja Harbour Bridge juurde, et oma silmaga need monstrumid üle vaadata.



Muidagi oma silmaga on nad palju ilusamad. Käime iga õhtu siin kõrval pargis istumas ja imetleme kuhu me sattunud oleme. Tõesti väga ilus vaatepilt ja samamoodi ka seljataga olevatele kõrgetele äri-ja eluhoonetele.




Sydney on ikka suurlinn.
Elame täpselt kesklinnas, rohkem kesklinnas ei saagi elada. 10 minutit maksimum silla ja ooperimajani, nii et kõik on käe-jala juures.
Jagame korterit ühe teise Eesti paariga kes on väga ägedad :)
Nii et seekord vedas korterikaaslastega.
Maksame üüri nelja peale nädalas 850$, see teeb 425$ paari kohta.
Kesklinna kohta paarile see hind on hea. Selles korteris saame olla 15nda aprillini, siis peame teise elukoha otsima kuna üürileping saab läbi. Või ehk juhtub et saame pikendada kui tõesti tahame siia kauemaks jääda aga oma vannituba on ikka oma vannituba ja selle pärast arvame et tahaks omaette elukohta. Eks näis kuidas asjad välja kujunevad.

Oleme ringi jalutades ka suvalisi pilte teinud, pole päris turist olnud kuna siin on nii palju huvitavat, muidu kuluks ühe tänava jäädvustamiseks terve päev. Fotograafide unistus vast :D
Mis mulle väga meeldib, on see, et siin on kõrged klaasist ärihooned ja kohe nende kõrval on vanad kirikud mida võib Londonis näha. Kontrastsus on väga ilus.
Kuid mõned pildid oleme ikkagi teinud:


See mulle meeldis kuna tänava nimi on Ingli puiestee ja majade vahel ripivad linnupuurid. Üliäge.


Siin on näha natuke kirikut millest ennem rääkisin. Pluss tasuta pesemisvõimalused, iga seljakotireisija unistus.


Raimo nokib nina.


Ja turist.

Tahame endale rattad osta et saaks terve linna läbi trippida aga meil pole neid kuskile korteris panna.. peame mõtlema mis siis teeme. Äkki rendime. Samas on siin rongiliiklus läbi linna väga hea ja samamoodi liiguvad bussid ka iga nurga pealt. Rattaga saaks minna kohtadesse kuhu transport ei vii.
Ostsime Opal kaardi ka, mida saab rongijaamadest ja 24/7 putkadest, laed raha peale ja saad sõita rongide ja mõnede bussidega. Kui sõidad nädalas rohkem kui 8 korda, on ülejäänud sõidud sellel nädalal tasuta. kesklinnas on täiesti mõttetu autot osta, me ilmselt ei plaanigi seda üldse teha. Tipp-tunni ajal on siin nii palju liiklust, et jala jõuab ka kiiremini.
Ja inimesi on siin nii palju. Enda tempoga kõndida ei saa. Elu käib siin iga päev. Õhtul on peod ja osad toidupoed on näiteks kella 12ni öösel lahti, alati on inimesi liikumas.

Raimo sai endale töö ka juba. Kolmapäeval on esimene tööpäev. Hakkab tööle White Rabbit kohvikus. Talle on teisi pakkumisi ka tulnud, vaatab need ka üle, ennem kui 100% ühte kohta jääb.
Mul on raskem tööga, keegi ei taha jaekaubandusse mind tööle võtta kuna viisa piirangu tõttu saan ühes kohas töötada ainult 6 kuud. Jaekaubanduses on töötajate vahetumine niigi väga suur ja nad peaksid mind enda ettevõtte järgi õpetama ja siis saaks ainult paar kuud rahulikult töötada kui peaks juba uue töökoha leidma. Neile ainult peavalu.
Olen käinud ise poodides, internetis kandideerinud, siiani olen ainult ühe vastuse saanud. Samas tegin seda reedel ja ilmselt on enamus ettevõtetel pikad pühad (Homme on Austraalia päev) ja on esmaspäeva ka vabaks võtnud sest homme on niikuinii kõik kohad kinni.
Kammin täna veel tööportaalid läbi (Gumtree ja Indeed), ehk leian veel midagi uut.
Teenindajana kohvikusse või restosse lähen viimasel võimalusel.


Muidugi ilma milleta Raimo elada ei saa, on piljard ja me oleme iga päev korralikult saalis mängimas käinud. Üks päev tõmbas ühe hiinlase 150$ga auku.


Siin tõestusmaterjal. Sydneys on vähemalt õiged lauad.

Maolen ka mängida saanud, Raimo on natuke püüdnud mind õpetada ja kusjuures kolm mängu olen teda ka võitnud aga nendest kaks tunnistas üles, et mängis halvemalt kui muidu aga ühe mängu võitsin kogu au ja uhkusega ja ta sai ainult ühe võimaluse :D
See nädalavahetus olid võistlused ka. Sai poolfinaali, kaotas tüübile kes turniiri lõpuks võitis. Miinusringis kaotas ka. Ju ta pani kogu oma energia võitjaga mängides mängu ja see kaotus oli raske sest vastane oli 6-2 ees, Raimo tuli järgi 6-5 ja kui oleks 6-6 olnud (mäng oli 7ni), tal oli 2 kuuli sisse lüüa ja lõi valge auku. Sellega oli mäng läbi.
Kuid veebruarist algab kolme kuune liiga kus ta ühes võistkonnas osaleb.
Ostsime talle uue kii ka ja muud nodi mida piljardimängijatel vaja on :D

Mul oli siin paar päeva tagasi sünnipäev, sain kallid värvipliiatsid mida mõnda aega nillinud olen, nüüd istuks ainult paberi taga ja joonistaks. Ausalt see on nagu haigus praegu, haigena oled voodi külge aheldatud, mina olen paberi ees :D


Raimo sai siit ühe jalkatiimi kus ta saab eestlastega mängimas käia. Nüüd saab vähemalt jalgpalli ka mängida, farmi ostsis endale jalkapalli aga ainult tõksida ka ei viitsi.

Saame iga päev teateid farmist ka, Raelene ja Murrayga suhtleme igapäevaselt. Meie tibu ei olegi kukk vaid kana, nii et tema nimi ei saagi kukk Raimo olema vaid temast saab Eesti Printsess nagu pererahvas mind kutsusid :D


Rohkem uudiseid ei olegi, täna lähme jõusaali, Raimo läheb jalgpalli, mina hakkan jälle joonistama ja siis ongi juba õhtu.

Uued jutud teinekord:)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar