pühapäev, 25. juuni 2017

Mis viisadest saab ja retk Manlysse

Tsauu :)

tuleb kiire ja lühike postitus. Püüan nüüdsest tihemini kirjutada, et kuuajast infot teile 3 tundi trükkima ei peaks :D läks aega aga kohale mulle jõudis :D

Kohe asja juurde. Rääkisin eelmises postituses et läheme viisaagendi juurde, et uurida mis võimalused oleks meil kooli minekuks.
Pean ütlema, et üsna lihtsad. Üks muudatus on ka, kooli ei lähe Raimo, nagu alguses kirjutasin, vaid mina. Kuna kui Raimo on minu kooliviisa küljes oma partnerviisaga, on temal samad tingimused, nagu mul. See tähendab, et kooli ajal saab töötada poole kohaga ja koolivaheaegadel täiskohaga, nagu mina. Alguses arvasime, et partnerviisal olev ei saa üldse täiskohaga töötada nagu kõik siin räägivad aga agendi sõnul on ikkagi samad viisatingimused kui kooliviisalgi.
Kool on mul Sydney kesklinnas. See pole ülikool vaid kolledž, ala viisakool, kus ei pea 5 päeva nädalas kohal käima, vaid kas ühe täispika päeva nädalas või kaks õhtut või hommikut. Seda saan otsustada kuni nädal ennem kooli algust, mis algab 9ndal oktoobril.
Õppima lähen ärijuhtimist, ei teagi kuidas eesti keeles seda otse tõlkida saaks, inglise keeles on see management & leadership. Olen seda põgusalt Jyski ajal ka õppinud, seega mulle tuttav teema.
Viisa teeme kaheks aastaks, ehk kehtib kuni 2019. aasta detsembrini. Alati on õigus koolist ära ka tulla, seega seotud pole me millegagi. Samas on see hea viis korralik diplom kätte saada, mis Austraalias olles on väga oluline kui tahad head töökohta või mõne firma poolt sponsorit, et lõpuks siin permanentsus saada. Nii et mööda külge ei jookse maha kindlasti.
Kooligraafik hakkab olema nii, et 7 nädalat on kooli ja 4 nädalat vaheaega. Iga semester maksab 1400 dollarit. Kokku kogu kool on natuke üle 11000 dollari.
Viisad, koos bridging viisaga (aeg kus meie teise aasta viisa on kehtetu, kuni uue viisa kehtimiseni), partnerviisaga, tervisekindlustusega, on umbes 4500 dollarit.

Mina pidin tegema inglise keele testi, mille tulemused saan varsti teada, täitma mõned dokumendid ning varsti esitama hulga dokumente koolile, et miks ma just siin seda ainet õppida tahan ja mitte enda kodumaal; mida tulevikus selle diplomiga teen; kas mul on lootust peale kooli lõppemist juba töökoht saada; kuidas plaanin kooli vältel ennast rahaliselt toetada jne jne.
Partnerviisa jaoks on vaja esitada hulga dokumente tõestamaks, et oleme Raimoga vähemalt aasta aega koos elanud. Sinna kuuluvad nt ühine pangakonto, registreeritud suhe (siin maksad mõnikümmend dollarit ja saad suhte registreerida, see pole abielu, vaid lihtsalt registreeritud suhe), ühised lennupiletid, rendilepingud, kolmandatelt osapooltelt allkirjastatud kinnitus, et oleme nii kaua koos elanud, pluss meie enda poolt suhte kirjeldus, ala et milline meie suhe on, kuidas üksteist toetame jne jne.
Paberimajandust tuleb järgneva kahe kuu jooksul palju :)
Viisa peame sisse andma ennem septembri algust.

Nii et hakkame vaikselt nende asjadega pihta :)


Natuke lõbusamat teemat ka teile. Raimo käis laupäeval piljardisaalis ühega mängimas ja tõmbas ta 300 dollariga auku :D Lisaks eelmisele ohvrile see nädal, teenis ta kokku 500 dollarit lihtsalt piljardit mängides. Siin inimesed tahavad talle niisama raha anda, peaasi et Raimo nendega mängiks. Võistlusi pole praegu olnud. Järgmine peakski olema 16-21 august Uus-Meremaal kuhu ta ka läheb.
Täna oli ilus päikesepaisteline ilm ja otsustasime, et avastame jälle mõne uue ilusa koha. Minul oli uni kell 8 hommikul juba läinud, Raimo norskas hambad laiali edasi, tegin meile puuviljasalatid ja varsti liikusimegi teele. Kuna Raimo on kõigega nõus mida mina teha tahan, siis läksime seekord Manlysse kus on rahvuspark ja mida varem külastanud polnud. See poolsaar oli kunagi sõjavarjend. Seal siiani turistide jaoks varjendid ja valvemajad alles. Muidugi nagu ikka, Austraalia üllatab alati oma loodusega :) Vabandan pildikvaliteedi eest, tehnilised viperused :) Lisan pildid ka:



Tegelikult sinna kiviäärele ei tohtinud turnida, aed oli ees. Aga kuna vaateplatvorm oli varisevate kivide pärast kinni pandud, otsustasime et turnime kõrvalt üle aia, et mõned ilusad pildid teha :D




Natuke lolli ka :D




See oli öise valveposti maja:


Maa on sõjaväemustrites et vaenlasi eksitada. Täna on maa värvitud täpselt samamoodi kui kunagi 1. Maailmasõja ajal.


Siin majas seisis kunagi ligi 10 meetrine kuulipilduja mida ainult ühe korra eksklikult kasutati:


Mina ikka oma sildadega :D



Õhtul läksime ühte parki kus kesklinnas elades õhtuti tihti käisime:



Siit lõpetan ja varsti uued jutud :)

4 kommentaari:

  1. Mul nii hea meel teie üle. Oskate elada. Oskate üksteise jaoks olla. Parimat.

    Ja teised...õppige rsk! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi aitäh, kes iganes sa ilus hing oled kes siia sellise komplimendi kirjutas :)

      Kustuta
  2. Mõnus blogi teil :)

    Lihtsalt infoks teile, et kooliviisal olev partner tohib ametlikult ikkagi ainult poole kohaga tööd teha, olenemata kas on vaheaeg või mitte. Meil vähemalt on nii (partner õpib nö viisakoolis). Ise ka arvasin, et samad tingimused, mis õpilasel, aga kahjuks mitte :( Visa grant letteril meil ka erinevad koodid töötingimuste kohta. Seda meile keegi enne ei rääkinud, ise poolkogemata avastasin, kui uue viisa jaoks dokumente kogusin ja grant letteri läbi lugesin.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh :)

      Jaa, meil agent andis vale info kuna paljud tõstatasid teema, et ikkagi partner saab ainult poole kohaga töötada aga meie agent seda ei teadnudki. Ta oli 10 aastat inimesi samamoodi kooli lasnud, et partner saab vaheaegadel täiskohaga töötada. Just helistas mulle eile õhtul ja vabandas ette ja taha, et tal ikka nii häbi, et ei teadnud sellist asja.

      Kustuta