pühapäev, 1. november 2015

Saime püssi paugutada ja jahil käia

Kuna ilmad on viljakoristuse jaoks olnud liiga niisked siis pole saanud kaks päeva traktorisse praktiliselt istudagi. Mina olen hommikuti ikkagi kell 8 valmis olnud sest kunagi ei tea mis niiskustase hommikul on. Eile sain ühe korra traktori tühjendada aga see oli jäänud reedest Raimost järgi ja peale seda enam tööd ei teinud. Raimo läks kella 1 ajal korraks tööle kuid ei saanud põllule ikkagi minna, seega Jared ja Murray lasid temal ka midagi ägedat teha. See ''äge'' tuleb sellest, et ilmselgelt liigub Raimo ringi valede inimestega :D Mina hommikul Murrayga saan igasuguseid ägedaid asju teha. Täna sain näiteks selle suure punase traktoriga sõita ja viljaproove võtta. Samamoodi olen saanud jõhkra õhusurvemasinaga töötada, Raimo oli selle peale juba kade ja küsis, et miks mina saan kõiki ägedaid asju teha :D

Hommikul sain elus esimest korda püssi käes hoida. Lasin maha ühe papagoi. Kui te nüüd mõtlete, et issand kuidas ma sain seda teha siis ütlen rahustuseks, et need on siin nagu tuvid Eestis. Veel kiuslikumad ja nad suretavaid puid nende otsas istudes, lehti süües ja koort maha nokkides, nii et lõpuks on puust alles ainult rootsud. Seega meil polnud hommikul Murrayga midagi teha ja ma tulin tööle ja õiendasin, et kuradi papagoid, magada ei lase. Elavad meil majakatusel ja toksivad nokaga plekki. Murray tõi kuurist püssi, ütles, et näe seal maas on nende parv ja davai lase üks maha. Ma pole elusees isegi märki lasnud. Aga sain esimese korraga pihta.
Kusjuures ma arvasin, et ma tunnen ennast väga halvasti peale papagoi laskmist. Korraks tekkis paha tunne, et kuidas ma sain seda teha aga mõeldes, et nad on igavesed nahhaalid, kadus see mõte kiiresti peast. Täna hommikul sain veel ühte lasta aga ütlen ausalt, enam ma seda teha ei taha kuna teadaolevalt lendavad papagoid ringi parvedes ja kui olin ühe maha lasnud, tulid tema sõbrad ta juurde, seisid seal ning vaatasid teda pikalt ennem minema lendamist. Mul tekkis sees paha tunne, seega luban et enam kedagi maha ei lase.

Kui Raimo tööle läks, kekutasin, et näe mida mina teha sain :D Siis anti talle ka proovida kuna muidu ei saagi tema midagi ägedat teha. Raimo sai samamoodi papagoisid sihtida ja pärast kutsusid nad mind ka kuna plaanis oli töö asemel märki lasta.
.
Kui peale lõunat märki läksime laskma olid meile ühesugused ülesanded pandud. Kännu otsas olevad plastikpudelid ja Raimo tahtis puu otsas olevat papagoid ka kätte saada.
Kuulid mida lasime olid sellised:


Siin hoiab Murray kuule käes. Selle väiksega lasime papagoisid, suurega plastikkanistreid kuna suurem lendab palju kaugemale. Väike maksab 40 senti ja suur umbes 1,30.

Siin paar pilti meie sihtimisest. Raimol on käes see püss mis väikseid kuule tulistab, ta sihtis just linde puu otsast. Pihta ta muidugi ei saanud.


Siin hoiame käes püssi millega plastikkanistreid lasime. Kõrvaklapid on ka peas kuna see püss andis väikse tagasilöögi ja laskmisel käis päris kõva laks.


Pildi äärest piilub Jared, kontrollis kas mul on ikka silma või mitte :D



Kuna meil on Raimoga siin koguaeg võistlus kes on ägedam, ilusam, osavam ja kiirem siis meid pandigi proovile, et noh kes paremini tulistab. Plastikkanistritega sai asi selgeks, need olid umbes 100 m kaugusel ja tuli välja et oleme suhteliselt samad. Meestel muidugi raske aksepteerida, et naine ka hästi tulistada võib aga ehk olen naturaalne talent :D
Siin on pilt meie tulistatud kanistritest. Vasakpoolne on Raimo tulistatud, parempoolne minu:


Näete, suhteliselt sama ;)
Päris huvitav on. Peame mingi aeg laskmisvõistluse tegema. Saab tasavägine olema.

Täna õhtul kutsusid Murray ja Jared meid rebasejahile kuna siin liigub üks ringi kes on mõlema kanad ära varastanud. Nad üldiselt tapavad ära kõik kes nende aladel teretulnud pole ja kahju teevad. Muidu nad loomadele liiga ei tee. Otsustasime minna kuna see oli jälle asi mida kunagi teinud polnud ja uus omamoodi kogemus. See ei tähenda, et ma hakkaks nüüd koguaeg lõbust loomi maha laskma.
Igatahes, kui aeg minna, istusin mina Murrayga kastika kabiinis, Raimo ja Jared olid kastikas püsti. Raimo näitas võimsa lambiga ümberringi valgust ja Jared oli püssiga valmis kuid see püss mis tal oli, oli palju võimsam kui need millega meie päeval paugutasime.
Kui rebast nägime, kihutasime autoga ühele järgi kuna ta oli kiire ja nägi ohtu. Jared sai talle pihta teise lasuga ja kolmandaga lõpetas ta piinad. Siis sõitsime läbi ka teisi põlde ja leidsime ühe jänese ning tagasi tulles teise rebase kes oli auto poolt tulnud valgusest väga huvitatud ja ei tahtnudki põgeneda. Me olime vähemalt 200m kaugusel, seisime kohapeal ja Jared lasi sealt teise lasuga pihta.

Paras adrenaliinilaks oli ikka. Koju jõudes Raimo silmad särasid nagu oleks kastitäie shokolaadi ära söönud :D Jared lubas talle õpetada lendavat taldrikut õhus tulistama. Nii et Raimo sai endale uue hobi :)

Homme saan magada nii kaua kui Raimo sest öösel pidi sadama ja ilmselgelt me siis põllule ei lähe. Kui ärkan, vaatan mis saab kas tasub tööle minna.


Järgmise korrani :)

5 kommentaari:

  1. Vastused
    1. Ütle seda farmeritele kes põlvkond põlvkonna järgi on samamoodi teinud ja oma farmialad kontrolli all hoidnud. Nad väga armastavad loomi aga rebasejahi kohta ütlesid, et kas nad kasvatavad kanu rebaste jaoks? Ega meie Raimoga ise kunagi jahile ei lähe, see oli omamoodi kogemus. Samamoodi papagoid, nende jaoks on see savi aga meie enam nii ei tee.

      Kustuta
    2. See on nagu igalpool maailmas, on inimesi kes käivad jahil ja on neid kes sellele täiesti vastu on. Neid kes käivab, on praktiliselt võimatu ümber veenda. Igaühe oma valik.

      Kustuta
  2. Ma isegi ei tea, miks ma eelminekord seda ütlesin aga igatahes võtan sõnad tagasi. Tahtsin vist öelda, et lõbu eesmärgil ei ole vaja tappa :) Aga igatahes panen siia ühe toreda pildi mis leidsin :D http://i.imgur.com/zpLBnIE.jpg

    VastaKustuta
  3. Just, lõbu pärast ei ole vaja loomi tappa :) Me poleks kaasa läinud kui niisama lõbu pärast nad seda teha oleksid tahtnud. Niigi oli jube vaadata kui nad pihta said.

    Aga pildist rääkides, siis Raimo näeb nagu alakas välja :D Ta ise ütles seda :D

    VastaKustuta