esmaspäev, 12. oktoober 2015

Uudised

Pole postitustes maininud jooksvaid teemasid mis meie elus toimub. Valgustan teid.

Näiteks ostsime laupäeval endale auto. Maksime 1300$ mis on selle auto eest väga okei. Ennem sõitsime Regina ja Lennardi siia jäätud autoga aga otsustasime et ei julge seda endale jätta kuna jubedalt kärssab, sureb vabakäiguga välja ja muud mured. Igaks juhuks ei hakka pikka sõitu sellega ette võtma.
Uus auto on meil Daewoo, mina polnud elusees sellisest margist kuulnudki :D
Väike aga usin. Läheb paremini kohalt ära kui V6 mootoriga vaal millega siiani sõitsime.

Homme on minul viimane tööpäev. Jess, lõputuna tundunud õudus hakkab läbi saama. Raimol on veel kolm tööpäeva ja neljapäeval hakkame kell 5 farmi poole sõitma. Õnneks pole 16 tundi sõitu vaid maksimum 2.
Ühes esimestest postitustest mainisin et saime farmitöö endale suhteliselt kohe siia jõudes. Nüüd on see aeg käes et tuleb traktoristina tööle hakata ning igavusest saab lõputult kott-pimedas tähti uurida ja kõik raamatud läbi lugeda mis siia kaasa tassisime. Usun et saab väga lahe kogemus olema.
Farmis saab korralikult raha kõrvale panna kuna elamine ja kommunaalid on meile täitsa tasuta. Kuid farmipäevadega on natuke pahasti. Peame tegema 88 päeva farmitööd et saaks taotleda teise aasta viisat. Nende farmerite juures saame olla umbes kaks kuud, mis on 60 päeva. Eelmine seal olnud paar ütles, et farmerid on hästi mõistlikud ja tegelikult annab nendega kõik läbi rääkida. Ehk saame mida iganes neil aidata kasvõi kodupidamises teha, et päevad kirja saaks. Eks uurime võimalusi ja kui tõesti ei saa siis neil on tutvusi lähedal olevates farmides, nii et hätta ei jää me kindlasti.

Muide ilmad on siin väga hullud juba. Eesti suvi pole ka nii kuum kui praegu viimased neli päeva olnud on. Kont on koguaeg sees ja väljas paar minutit olles on märg selg olemas. Õhku ei ole. Kohalikud siin naeravad, et praegu on mõnus soe, et ootaksime kui siin suvi kätte jõuab, siis ei taha kodunt väljagi minna :D
Töökaaslane rääkis Raimole millised nende jõulud siin on. Istuvad kodus, söövad kartulisalatit, mereande, kala ja kalkunit, joovad täis ja hüppavad basseini :D Kuuske ehivad nad siiski kuigi meie oma silmaga ühtegi kuuske siin kasvamas pole näinud. Äkki ehivad tehiskuuske. Samas ükskord tundsime väljas kuuse lõhna.. mine tea.

Me pole midagi erilist teinud siin vahepeal peale nende mis blogis kajastanud oleme. Eks see elu on siin nagu ikka, tööl käime samamoodi kui Eestis, õhtul oleme väsinud samamoodi kui Eestis, trennis käime samamoodi kui Eestist. Ma ütleks et ainukesed erinevused ongi see vapustav loodus, inglise keelne suhtlus, teistsugused inimesed ning palju päikest.
Paljud manavad endale siia tulles unelmate muinasjutu silme ette ja pettuvad kui siia jõuavad. Eks kui tahad hakkama saada, pead tööl käima. Oleneb muidugi mis eesmärkidega siia tullakse. On mindud koju tagasi kuna pole hakkama saadud või raha saab otsa kuid ma usun et olles piisavalt hakkaja, ei saa siin midagi untsu minna.



Lühidalt kõik :) Üks peab homme 5.40 ärkama, mina saan jälle hambad laiali nii kaua magada kui tahan (umbes 11ni miinimum). Naudin seda luksust veel paar päeva. Farmis hakkab tööaeg 5 hommikul.


Tsau :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar